RDW keuring

RDW keuring is in de meeste gevallen van toepassing voor auto's die geïmporteerd worden of oldtimers die opnieuw gekeurd dienen te worden. De RDW keuring bestaat voornamelijk uit dezelfde keuringseisen als de APK keuring indien gekozen wordt de auto ook op deze punten te keuren. Zorg bij de RDW keuring dat de auto aan technische eisen voldoet. Je krijgt wanneer de auto goedgekeurd wordt binnen enkele weken al een nieuw kentekenbewijs waarmee de kentekenplaten gemaakt kunnen worden.

RDW keuring inplannen is verstandig, voor de RDWkeuring is tevens een eendagskenteken beschikbaar om naar het keurstation te rijden. Bij de RDW keuring gaat het met name om controle of de auto niet als gestolen te boek staat. Hiervoor worden de nummers van de auto vergeleken met de nummers in de papieren.

Wanneer je de auto bij de RDW keuring ook APK hebt laten keuren en de auto aan de keuringseisen voldoet dan ben je toegelaten om, zodra je de kenteken papieren en het kenteken hebt, te gaan rijden. Een auto importeren is steeds eenvoudiger. De RDW keuring is begrijpelijk en ook technisch is op basis van de informatie te zien of de auto door de RDW keuring gaat komen. Een afspraak en meer informatie is via de RDW beschikbaar.