Uitlaat vervangen

De uitlaat vervangen kun je door de garage laten doen maar je kunt ook zelf aan de slag. Zelf de uitlaat vervangen is mogelijk en hoeft niet moeilijk te zijn. Door zelf je uitlaat te vervangen bespaar je op de kosten en kun je zelf kiezen of je de standaard uitlaat vervangt of een sportuitlaat kiest. Op deze pagina lees je meer over het vervangen van de uitlaat van je auto.
De uitlaat van de auto is een onderdeel dat hevig aan temperatuursverschillen onderhevig is. De temperatuur van de uitlaatgassen die door de uitlaat gaan is rond de 900 graden celcius. Trillingen uit de motor klinken niet door in de auto doordat de uitlaat met rubberen bevestigingspunten vast zit aan de carrosserie. Deze trillingen heeft de uitlaat wel te doorstaan. Aangezien de meeste uitlaten van onafgewerkt metaal gemaakt zijn en blootgesteld worden aan eerder genoemde factoren, is het een onderdeel dat regelmatig vervangen moet worden. Zichtbaar is dan de roest die zich op de uitlaat bevindt, en hoorbaar wordt een gat in de uitlaat waar uitlaatgassen door ontsnappen. Vaak komen verroeste delen en delen met gaten erin bij de APK keuring van de uitlaat naar voren. De keurmeester voert een test uit en kan zien dat er uitlaatgas ontsnapt. In de meeste gevallen is met een optische keuring zelf al te zien dat de uitlaat vervangen moet worden.

Uitlaat vervangen kosten

De kosten van de uitlaat vervangen lopen zeer uiteen. Laat u het bij de garage doen dan kost dit in veel gevallen rond de 300 euro. Koopt u zelf een uitlaat via bijvoorbeeld internet dan zit er ook een hoog prijsverschil in. Bij de ene webshop betaald u 260 euro, terwijl dezelfde uitlaat elders 115 euro kost. Zoek dus goed voor u een aanschaf doet. Het is slim om voordat de auto voor de APK moet zelf een APK check te doen. Aangezien de uitlaat een van de meest voorkomende punten is waardoor een auto niet door de APK komt, dient u deze goed te controleren.