Distributieriem vervangen

Distributieriem, een onderdeel van de auto dat om de zoveel tijd vervangen dient te worden. Je kunt de riem vergelijken met de autobanden, door wisselingen in temperatuur en door slijtage slijten ze. Na een bepaald aantal kilometers zul je ze moeten vervangen maar ook na lange tijd doordat het materiaal verouderd.


Distributieriem vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van de distrubitieriem zijn vrij hoog. In de meeste gevallen zijn de kosten vervangen distributieriem rond de 600 euro. Per merk auto en model kan het verschillen, bij de ene auto is de distributieriem vervangen een eenvoudigere klus dan bij de andere auto. Dit vertaald zich uiteraard naar de arbeidsuren. Tegelijk met het vervangen van de riem worden ook een aantal andere werkzaamheden uitgevoerd. Doordat de monteur al op dit punt bezig is, is het uitvoeren van de volgende taken verstandig:

– vervangen van de gehele set, dus naast de distributieriem worden spanrollen en omkeerrollen vervangen

– Waterpomp vervangen Andersom werkt dit ook zo, een zingend geluid uit de motor betekent vaak dat de waterpomp defect is.Tegelijk met deze reparatie wordt de riem geïnspecteerd en vaak direct vervangen.

Wanneer distributieriem vervangen?

Wanneer vervang je de distributieriem:

– Na een bepaald aantal kilometers gereden te hebben. Per auto verschilt dit, meestal wordt 60.000 – 120.000 km aangehouden.

– Na een bepaalde tijd, veel fabrikanten raden aan om de distributieriem te vervangen na ongeveer 3 tot 5 jaar. Wanneer in die tijd het aantal kilometers niet bereikt is raad men toch aan: distributieriem vervangen.

Ik weet niet wanneer mijn distributieriem vervangen is.

Het kan voorkomen wanneer u een tweedehands auto koopt dat onduidelijk is wanneer de riem vervangen is. De meeste monteurs schrijven het in het onderhoudsboekje of op het compartiment waar de riem zit. Toch komt het voor dat onduidelijk is hoe oud de riem is. Ga in zo’n geval altijd de distributieriem vervangen! Kies niet voor uitstellen, maar zie het vervangen van de riem als een noodzakelijk deel van de prijs die je voor de auto betaald hebt. Breekt de riem dan is in veel gevallen de motor kapot en zijn de kosten veel hoger.

Distributieriem vervangen? Altijd de laagste prijs én 24 maanden garantie!

Wat is eigenlijk een distributieriem?