Auto

De meeste mensen hebben tegenwoordig een auto. Hoewel de techniek de laatste decennia steeds complexer is geworden is het nog steeds belangrijk om enige kennis hiervan te hebben. Door een zekere basiskennis van uw auto te hebben kunt u problemen eerder opmerken. Daarnaast geeft deze basiskennis u een goede positie bij uw garage of autobedrijf en bij de APK keuring. Bent u van plan een tweedehands auto aan te schaffen, ook dan zal deze kennis u goed van pas komen.

Van Skoda tot Audi

Op APKkeuringseisen.nl vertellen wij u daarom graag wat meer over de systemen die u in uw auto aantreft. Per automerk, model en type kan dit uiteraard anders zijn, deels delen zij vaak dezelfde basis. Zo hebben de meeste auto's een uitlaat, een voorruit en uiteraard allemaal een carrosserie. Om u goed wegwijs te maken is de informatie over de auto ingedeeld in de hoofdonderdelen waaruit de meeste auto's bestaan. Dus of u nu een Skoda, een Mercedes of een Audi heeft, de basis van uw auto leggen wij graag aan u uit.

Auto onderdelen

Om de verschillende auto onderdelen goed te kunnen benoemen is er een verschil te maken tussen de mechanische techniek en de elektronische techniek. Daarnaast bestaat de auto uit een aantal overige delen die we allemaal kennen. Zoals twee stoelen, een achterbank, de carrosserie (het blik aan de buitenkant) autoruiten zoals de voorruit en de achterruit, een achterbak, wielen en banden. Het geheel is natuurlijk opgesierd met allerlei strips en badges. Onder de mechanische delen verstaan we de motor, de stuurinrichting, de uitlaat, de radiateur, het gehele motorolie compartiment en koelvloeistof systeem, de remmen, de handrem en de benzine tank en leidingen. Onder het elektronische gedeelte vallen uiteraard alle lampen, electerische ramen, middenconsole met daarin de radio en alle overige knoppen, kilometerteller gedeelte. Dit zijn de elektronische onderdelen die zichtbaar zijn, onder de motorkap zit uiteraard ook een elektronische deel die de motor helpt. Dit is het gedeelte van accu tot vonk, met andere woorden vanaf het moment dat u de contactsleutel omdraait tot de bougie de verbranding in de motor start.