RDW kenteken

RDW kenteken

Op de site van de RDW kunt u uw kenteken invoeren om gegevens van uw auto in te zien zoals bekend bij de RDW. Aangezien de RDW kentekens uitgeeft hebben zij al deze informatie goed opgeslagen en inzichtelijk. Het kenteken van uw auto is uniek en blijft bij de auto, hierdoor kunt u op basis van het kenteken informatie over de auto vinden. De informatie die op de site wordt weegegeven is onderverdeeld in een aantal categorieen: voertuig & APK, eigenschappen van de auto, verbruik & milieu geldend voor uw auto en de historie van de auto.

RDW Kenteken check

De RDW kenteken check is handig om uw APK vervaldatum op te zoeken of om de informatie van uw auto terug te vinden zonder dat u direct uw autopapieren hoeft te pakken. Daarnaast biedt de RDW kenteken check een goede kijk op een tweedehandsauto, u kunt zien of de gegevens in de advertentie kloppen, checken of het bouwjaar overeenkomt en tot wanneer de auto APK gekeurd is. Bovendien staat in de data die de RDW kenteken tool geeft ook of de auto als gestolen geregistreerd staat. Twijfelt u aan de eigendomspapieren kijkt u dan even in de RDW kenteken tool en voorkom verrassingen. Voor aanschaf, altijd even RDW kenteken checken! De RDW kenteken tool is voor particulieren geheel gratis te gebruiken. Voor bedrijven die veel kentekens willen checken in plaats van een incidentele check is er een betaalde variant. De informatie over de auto wordt ook door externe partijen gebruikt. Deze kunnen bijvoorbeeld voor een autoverzekering de gegevens op basis van het kenteken invoeren in de polis check. Dit voorkomt de bezoeker uitzoekwerk en helpt fouten voorkomen.

RDW laatste kenteken

U kunt het laatste kenteken uitgegeven door de RDW bekijken.U vindt deze, naast de tool voor RDW kentekens opvragen op hun website. De kentekens hebben met de groei van het wagenpark in Nederland steeds andere combinaties van cijfers en letter gekregen. De kentekens zijn geëvolueerd van 2 letters gevolgd door 2 cijfers en nogmaals 2 cijfers naar 2 cijfers, 3 letters en 1 cijfer, bijvoorbeeld 11-ABC-2. De RDW kenteken check kan met alle combinatie kentekens overweg, dus zelfs voor oltimer kentekens kan de kenteken check gedaan worden.