Auto verkopen

Iedere autobezitter die de weg op wil zal moeten beschikken over een APK, oftewel de Algemene Periodieke Keuring. Deze geeft aan dat het voertuig voldoet aan de veiligheidseisen voor het verkeer. Zonder APK is het voertuig dus niet toegestaan op de openbare Nederlandse wegen. In sommige gevallen kan het verkrijgen van de APK een hoge kostenpost zijn. Bijvoorbeeld wanneer er veel reparatie en onderhoud nodig is voordat wordt voldaan aan de veiligheidseisen. In dat geval kunnen mensen besluiten om de auto te verkopen.
Je auto verkopen? Direct weten wat je auto waard is, vul je kenteken in.

Wanneer auto verkopen zonder APK

Of het slim is om de auto te verkopen hangt af van een aantal factoren. Dit hangt in veel gevallen af van de kosten en wat de auto in te toekomst nog oplevert. Heb je een oude auto en beschikt deze over verschillende mankementen, waardoor er hoge kosten nodig zijn voordat deze de weg weer op mag? Dan kan het zinvol zijn om te verkopen en het geld dat je ontvangt te gebruiken voor een nieuwe auto.
Het onderdeel dat het meest wordt afgekeurd tijdens de APK keuring zijn de banden. Dit is tevens een van de duurste onderdelen. Gelukkig hoef je lang niet altijd alle banden tegelijk te vervangen, maar wanneer je meerdere banden moet vervangen en er andere onderdelen aan de auto zijn die aandacht nodig hebben dan kunnen deze kosten aardig oplopen. Indien je besluit om toch een APK te nemen zoek dan eventueel naar tweedehands banden met voldoende profiel, zodat je de APK voordelig doorkomt.
Wil je van je auto af? Maak dan de keuze om eerst een APK te nemen en je auto vervolgens te verkopen of je auto zonder APK te verkopen. Een auto zonder APK is automatisch ook minder waard en daarom zal je (voornamelijk bij particuliere verkoop) een stuk minder voor je auto krijgen. Bij een dealer of andere autobedrijven is het verschil relatief minder groot, omdat zij vaak zelf in staat zijn om het nodig onderhoud te verrichten, zodat de auto wel beschikt over een APK. Een van die bedrijven is Wijkopenautos.nl – taxatie.

Met of zonder APK – Verkoop aan Wijkopenautos.nl

Wijkopenautos.nl is gespecialiseerd in het kopen van auto’s en bezitten 25 vestigingen verspreid over Nederland. Zij bieden de garantie dat ze iedere auto kopen of deze auto wel óf geen schade heeft of wel óf niet over een APK beschikt. Dit allemaal binnen 24 uur. Via de taxatietool van Wijkopenautos.nl ontdek je direct de dagwaarde van jouw voertuig. Vul het kenteken in en binnen een halve minuut rolt hier de dagwaarde van je auto uit.

Gratis waardetaxatie en directe verkoop van uw auto

De dagwaarde geeft slechts een indicatie voor het bedrag dat je voor jouw auto ontvangt en is gebaseerd op het bouwjaar, de kilometerstand en het type auto. Er is dus geen rekening gehouden met met de staat van de auto. Daarvoor ga je langs bij een van de vestigingen waar een expert jouw auto taxeert.