Blaastest verplicht Frankrijk

Blaastest verplicht wanneer u naar Frankrijk gaat. Vanaf 1juli 2012 is het verplicht alcoholtesten in uw voetuig te hebben wanneer u in Frankrijk rijdt. Dit geldt niet alleen voor inwoners van Frankrijk maar voor alle automobilisten waaronder ook toeristen en vrachtwagenchauffeurs. Deze maatregel is door de Franse regering ingesteld om het aantal verkeersdoden terug te dringen. De test dient u, wanneer u van plan bent naar Frankrijk te gaan, zelf aanschaffen. Bij de grenscontrole maar ook bij algemene politiecontroles kan hierop worden gecontroleerd. De blaastest is al enige tijd verplicht in Frankrijk maar zal vanaf november 2012 ook beboet worden wanneer deze niet getoond kan worden.

Waar moet u rekening mee houden:

  1. U dient 2 blaastesten in de auto te hebben (1 extra zodat u ook na controle 1 bij de hand heeft.)
  2. Niet alle blaastesten zijn geschikt

APKkeuringseisen.nl raadt u aan om direct de blaastest aan te schaffen, deze kosten in de meeste gevallen slechts 5 euro per test.

Radarverklikker kan u duur te staan komen!

Vanaf 5 januari 2012 was de radarverklikker, het systeem om flitspalen en controles te zien, al verboden. Heeft u een navigatie systeem met radardetectie dan kunt u deze gewoon blijven gebruiken. U dient echter de optie wel uit te schakelen anders kan bij controle een boete uitgeschreven worden van 1500 euro! Er worden binnen een jaar vanaf 2012 meer dan 400 extra radarcontroles geplaatst op vaste plaatsen en vaker zullen ongemarkeerde politieauto’s de snelheid van het verkeer in de gaten gaan houden.

Andere zaken die u beter niet over de grens kan doen zijn niet handsfree bellen (€135,- boete), film kijken als bestuurder (€1500,- boete).blaastest verplicht