Mijn auto APK keuren

uw auto ieder jaar of iedere 2 jaar gekeurd volgens de APK keuringseisen

APK keuring staat voor Algemene Periodieke keuring. De APK keuring stelt keuringseisen aan personenautos, bedrijfsautos, driewielers en aanhangwagen met een toegestande maximum massa van meer dan 3.500 kg. In Europa is de APK keuring wettelijk verplicht om verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens de keuring wordt uw auto of voertuig gekeurd volgens vaste APK keuringseisen. Deze eisen worden ieder jaar vastgesteld maar werken altijd volgens de vaste richtlijnen van de APK.

APK keuringseisen voor nieuwe auto’s

Uw nieuwe auto hoeft niet direct het volgende jaar voor de APK Keuring. Pas het derde of vierde jaar bent u verplicht uw auto APK te laten keuren. Dit hangt af van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg komt en de brandstof. De eerstvolgende keuring vindt plaats 1 of 2 jaar na de eerste keuring.

APK keuringseisen voor bedrijfsauto’s

Voor zware bedrijfsauto’s, sommige aanhangwagens en speciale voertuigen gelden andere APK keuringseisen dan voor particuliere auto’s. Zo zijn deze voertuigen meestal verplicht om direct het eerste jaar na aanschaf al gekeurd te worden.

APK keuring op tweedehands auto’s

Wanneer u een tweedehands auto aanschaf met nieuwe APK Keuring geeft dit niet altijd de verzekering dat uw auto technisch in orde is. Veel mensen zijn van mening dat de APK keuring garantie biedt voor een goede auto. Aangezien de APK keuring een momentopname geeft deze aan dat op dat moment de auto wettelijk op de weg is toegestaan. De APK keuringseisen zijn gericht op milieu en veiligheid. Dit houdt in dat de keuringseisen globaal de staat van de auto bekijken en geen keuring doen op de kwaliteit van de auto. Uiteraard kan de garage die uw auto keurt u tijdens de keuring meer vertellen over de staat van de auto en welke onderdelen in de toekomst aan vervanging toe zullen zijn.

 

U wilt uw auto binnenkort APK laten keuren? Vindt hier een garagebedrijf en vergelijk de kosten voor de APK keuring: Ga naar APK keurstations.