winterbanden

Winterbanden

Winterbanden zijn in de winter belangrijk om uw veiligheid in het verkeer te waarborgen. Organisaties als de ANWB brengen ieder jaar weer het belang van deze banden onder de aandacht en de meeste mensen hebben tegenwoordig een set winterbanden in huis. Zo kunnen zij, als de temperatuur onder de 7 graden daalt, veilig aan het verkeer deel nemen. In veel landen in Europa, waaronder Duitsland, zijn winterbanden verplicht. Denkt u er daarom ook aan indien u in de wintermaanden naar Duitsland gaat, uw auto voorzien te hebben van winterbanden. Skiën, een kerstmarkt bezoeken of alleen even de grens over: zorg voor winterbanden. U loopt het risico een boete te krijgen en u wordt indien u in een ongeval belandt in sommige gevallen aansprakelijk gehouden. Gaat uw auto binnenkort voor de APK dan is het een mooi moment om voor winterbanden te kiezen. Tegenwoordig is het mogelijk via internet uw banden aan te schaffen. Ook winterbanden via deze weg aanschaffen kan u veel geld besparen. In onderstaande grafiek tonen wij de prijsverschillen in winterbanden.Om u een beeld te geven waar u op moet letten bij de verschillende aanbiedens hebben wij punten opgestelt. Wanneer u van plan bent op internet winterbanden te kopen kunt u hier rekening mee houden. 

  1. autobanden levering nakomen binnen de aangegeven termijn.
  2. kwaliteit van de helpdesk
  3. kwaliteit van de autobanden en winterbanden
  4. service bij de montage van winterbanden en reguliere autobanden
  5. levering van extra producten

U kunt om een beter beeld te krijgen van een banden leverancier goed op internet recenties bekijken of klanten revieuws. Onderstaande waarschuwingen kunt u dan tegenkomen. 

  1. Winterbanden en autobanden uit het buitenland geleverd kunt u beter niet aan beginnen. Levering van winterbanden uit Duitsland geschiedt soms te laat. Mochten er problemen optreden in verband met verkeerde bandenmaat of een andere merk dan kan afhandeling van de bestelling een langdurig proces worden.
  2. Veel bedrijven werken met een buitenlandse helpdesk. U kunt zich voorstellen dat een persoon van een buitenlandse helpdek u minder goed van dienst kan zijn dan iemand uit uw eigen land die intern bij een bedrijf werkt.
  3. Pas op met bedrijven die oude artikelen verkopen, een dot (fabricatie datum van de band) dient zeker niet ouder te zijn dan 1.5 á 2 jaar.
  4. Montage van de banden gebeurd door bedrijven in uw regio. Deze bedrijven kunnen zichzelf vaak aanmelden, bij twijfel over de professionaliteit van een bedrijf kunt u contact opnemen met de webshop om dit te verifiëren.
  5. Bij winterbanden kiezen de meeste mensen een extra set velgen. U kunt aan montagekosten jaarlijks besparen. Biedt een bedrijf extra accessoires aan is daarom een belangrijker vraag. U verdient de velgen in de meeste gevallen binnen 2 jaar terug. Kijk voor montage centra uit naar een locatie waar ook opslag mogelijk is, tenzij u natuurlijk zelf de banden wilt opslaan.