Ruitenwissers

Ruitenwissers moeten bij de APK keuring vaak vervangen worden. Zoals alle auto onderdelen van rubber hebben ook ruitenwissers last van uitdroging. De APK keuringseisen zijn voor ruitenwissers erg duidelijk. De bestuurder moet goed zicht op de weg hebben, ook wanneer het regent. Een goed werkende set ruitenwissers en ruitensproeier is daarmee een vereiste.

ruitenwissers vervangen

Wanneer de ruitenwissers gescheurd zijn, moeten deze vervangen worden. Waneer de ruitensproeier niet werkt, is deze aan de beurt. De regels hierover zijn vrij simpel. Andere factoren waaraan te merken is dat de ruitenwissers vervangen moeten worden:

  • De ruit wordt niet meer helemaal schoon geveegd. Het kan zijn dat er vuil tussen de ruitenwisser zit, maar vaak is de ruitenwisser dan uitgedroogd, beschadigd of versleten.
  • Sommige ruitenwissers zijn voorzien van een slijtage indicator, zo weet u zeker wanneer deze vervangen dienen te worden.
  • De ruitenwissers haperen, dit heeft vaak met de druk tegen de autoruit te maken. De druk is dan niet hard genoeg of niet op alle plaatsen gelijk.

Het vervangen van een ruitenwisser is niet moeilijk. De meeste mensen kunnen zelf hun ruitenwissers vervangen. Kom je er niet uit, dan is naar de garage gaan altijd een optie, het wordt dan goed geregeld en u heeft er geen omkijken naar. Arbeidsloon voor een kleinigheid als dit, valt altijd goed te overzien. Is de ruitenwissermotor kapot, dan is het aan te raden dit bij een garage te laten doen. Het kan zijn dat bijvoorbeeld niet de ruitenwissermotor zelf kapot is, maar een scheurtje in de bedrading de oorzaak is. Om een idee te krijgen van de prijs kunt u wel de ruitenwissermotor online opzoeken, zo weet u wat de kosten voor het auto onderdeel zullen zijn.

Tips voor ruitenwissers kopen

Wanneer u uw ruitenwissers vervangen gaat, zijn er een aantal goede tips die u in acht kunt nemen.

  • Vervang ook de achterruitenwissers
  • Vervang niet alleen de rubbers maar ook de ruitenwisserbladen
  • Koop ruitenwissers van een goed merk en van hoge kwaliteit. Goedkope ruitenwissers geven vaak krassen op de voorruit waardoor in het donker door lichtbronnen strepen op het glas ontstaan. Goedkope ruitenwissers gaan bovendien minder lang mee, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent.

Veel garages en automobilisten kiezen voor Bosch ruitenwissers of voor het merk Veleo. Ruitenwissers van deze merken zijn van bewezen kwaliteit en daarmee een goede keus voor uw auto.